STAP-Budget

Ook voor jou is er een overheidssubsidie van maximaal €1.000 beschikbaar om een cursus of opleiding te volgen. De meeste van onze cursussen en opleidingen zijn goedkoper dan €1.000. Dit betekent dat je jouw opleiding GRATIS kunt volgen als het UWV je aanvraag goedkeurt. Vul onderstaande gegevens in en selecteer een opleiding naar keuze!

LET OP: zorg dat je de aanvraag op 1 mei om 10:00 uur doet er is namelijk een beperkt budget beschikbaar vanuit de overheid.

STAP betekent ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een opleiding, training of cursus te volgen. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten, die vanaf 1 januari 2022 is komen te vervallen. Met een afgeronde erkende opleiding, training of cursus zul je meer kansen hebben om een baan te vinden en/of te houden. Daarom wordt hiervoor jaarlijks ongeveer 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit biedt ruimte voor ongeveer 200.000 tot 300.000 individuele STAP-budgetten.
Ook voor jou is er een overheidssubsidie van € 1.000 beschikbaar om een cursus of opleiding te volgen.

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere tegemoetkomingen, zoals bijvoorbeeld studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen, lerarenbeurs of andere publieke financiering van onderwijs.
  • Je voert het scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder (zoals Beautylink).
  • Je hebt in het betreffende jaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
  • De door jou gekozen opleiding is arbeidsmarktrelevant.

Jouw cursus of opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen vanaf 1 mei 2023 om 10:00 uur bij het UWV: www.stapuwv.nl.

Je kunt het STAP-budget per persoon maximaal 1 keer per kalenderjaar, voor 1 opleiding, aanvragen tot een maximum van €1.000.

De meeste van onze cursussen en opleidingen kosten minder dan €1.000 Dit betekent dat je jouw opleiding GRATIS kunt volgen als het UWV je aanvraag goedkeurt. Slechts enkele opleidingen zijn duurder dan €1.000. In dat geval dien je het bedrag boven de €1.000 zelf te betalen (of jouw werkgever).

Je kunt je nu al inschrijven voor een opleiding bij Beauty Link. Je ontvangt dan van ons je STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit STAP-aanmeldingsbewijs kun je dan op 1 maart 2023 STAP-budget aanvragen bij het UWV. Zo weet je zeker dat je jouw verplichte STAP-aanmeldingsbewijs op tijd in je bezit hebt en op 01 maart klaar bent om jouw STAP-budget aan te vragen. Wees er op tijd bij, want vol = vol!

Aan de hand van de onderstaande 5 stappen is het heel eenvoudig om jouw STAP-budget aan te vragen.

STAP 1: vul je gegevens in en kies jouw opleiding
Vul je gegevens in en kies vervolgens een opleiding in het dropdown.

STAP 2: schrijf je in en ontvang jouw STAP-aanmeldingsbewijs
Je  kunt nu al een voorinschrijving bij Beauty Link doen. Vervolgens ontvang je van ons per e-mail jouw STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs is essentieel en heb je nodig om jouw STAP-budget bij het UWV aan te vragen.

STAP 3: dien je aanvraag voor STAP-budget in bij het UWV
Zorg dat je DigiD geactiveerd is en zorg dat je deze bij de hand hebt. Log met je DigiD in op het STAP-portaal van het UWV (www.stapuwv.nl) en dien je aanvraag in.

Dit is mogelijk vanaf dinsdag 1 mei 2023 om 10:00 uur.

Zorg dat je voor deze datum jouw STAP-aanmeldingsbewijs bij ons hebt aangevraagd zodat je je aanvraag zo snel mogelijk bij het UWV kunt indienen. Vol = vol! Let op: bij drukte kan er een wachtrij zijn om STAP-budget aan te vragen. Sluit je browser of tabblad niet. Anders ben je jouw plek in de wachtrij kwijt en moet je opnieuw beginnen.

Wij zijn telefonisch en per WhatsApp te bereiken om ondersteuning te bieden tijdens de aanvraag op 1 mei via 085 04 37 920.

STAP 4: het UWV beoordeelt jouw aanvraag

Je ontvangt binnen 4 weken een bericht van het UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd.

STAP 5: de opleiding gaat van start!
Als je aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd ontvangen wij ook een bericht van het UWV. Vervolgens zullen wij contact met je opnemen voor verdere informatie.

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more