Blanke vrouw krijgt een huidlaserbehandeling

Co2 fractional laser

€445,00

Cursusdagen:

Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Cursus informatie

De cursus is inclusief: materiaal, producten, opleidingsboek, intake formulier en informatiepakket voor de klant.

Handig om te weten: de cursus begint om 10.00 uur, om op tijd te kunnen beginnen vragen wij je 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Voor deze cursus vragen we je om 1 model mee te nemen.

Tijdens deze cursus leer je alles over het Co2 Fractional Laser apparaat. Na de cursus kun je een  Co2 Fractional Laser behandeling uitvoeren en kun je een persoonlijk behandelplan samenstellen voor jouw klanten.

De Co2 laser (ook wel bekend als de fractionele Co2 laser) is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, grove poriën of onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser. Bij de fractionele Co2-laser richt het specifieke laserlicht zich op het vocht in de huid. De fractionele lasermethode zorgt ervoor dat de energie van de Co2-laser het vocht in de huid verdampt en haarfijne gangen maakt in de vorm een raster. Deze geavanceerde techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint. Op de plaatsen waar de verouderde huid is weggenomen ontstaan nieuwe elastische huidcellen die zorgen voor een frisse uitstraling.

Het binnendringen van de laserstraal tot diep in de huid zorgt ervoor dat de fibroblasten in de huid de aanmaak van nieuw collageen stimuleren. Het gezonde weefsel helpt in een versneld tempo het beschadigde weefsel te herstellen en zijn oude stevigheid weer terug te geven. Hierdoor is de herstelperiode erg kort.

De huid verjongende laserbehandelingen zijn de afgelopen jaren sterk toenemen. Dit komt omdat steeds meer mensen de huid zelf aan het werk willen zetten, zoals het geval met laser, in plaats van dat er iets wordt geïnjecteerd of fillers. Rimpels verminderen met de Co2 laser is een populaire en effectieve behandeling op het gebied van huidverjonging.

Ook na de cursus kan je, indien nodig, rekenen op de steun van BeautyLink.

 

Heb je vragen over deze cursus? Neem dan gerust contact met ons op. 

De behandeling

De Co2 Fractional laser is verdeeld in verschillende microscopische laserstralen.  Met deze behandeling wordt fibroblasten in de dermis (lederhuid) gestimuleerd waardoor er elastine en collageen wordt aangemaakt. De behandeling zorgt voor anti-aging én huidverbetering. Ook beschadigde huid wordt vervangen met nieuw bindweefsel waardoor de huid van de klant weer zal stralen!

Het apparaat

Voor de behandeling wordt gewerkt met het Co2 Fractional Laser ook wel Fractional Photothermolysis. Dit betekent dat de laser gelijkmatig verspreide minuscule gaatjes in de huid maakt. Deze indrukwekkende laser-machine dringt tot diep in de dermis door. Hierdoor ontstaan enkele biochemische reacties in de huid, waardoor de huid zichzelf vernieuwt. Na dit proces is de huid gelift, verstevigd, en verdwijnen imperfecties zoals grove poriën, rimpels, littekens en pigment en ouderdomsvlekken.

Heb je vragen over deze cursus of onze apparatuur, neem dan contact op. Onze beauty apparatuur en materialen bestel je gemakkelijk online.

Praktische informatie

Starttijd: 10:00
Eindtijd: 15:00
Aantal weken: 1
1 x per week
Theorie
  • Huidopbouw, huidanalyse, huidaandoeningen, hygiëne, indicaties, contra-indicaties, intakeformulier, communicatie klant, apparaten kennis, behandel plan opstellen;
  • Behandelen van grove poriën, acne, beschadigde huid, doffe huid, chirurgische littekens, striae, pigment vlekken, ouderdomsvlekken, rimpels, rokersrimpels, lachrimpels, anti-aging.
Praktijk
  • Na het theoretische gedeelte, zul je alles wat je hebt geleerd in praktijk brengen.

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van BeautyLink als erkend leerbedrijf

Voorkennis

Voor deze training heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Trainingsniveau

Het niveau van de cursus staat gelijk aan een MBO opleiding

Lunch

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee