Fibroblast huidverzorgingsprocedure

Fibroblasting

€1475,00

Cursusdagen:

Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Cursus informatie

De cursus is inclusief: materiaal, producten, opleidingsboek, intake formulier en informatiepakket voor de klant.

Handig om te weten: de cursus begint om 10.00 uur, om op tijd te kunnen beginnen vragen wij je 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Voor deze cursus vragen we je om 1 model mee te nemen.

Bij de cursus fibroblasting leer je hoe je gebruikmaakt van een plasmapen. Met de plasma lift ioniseert een Lift Plasma-Generator atmosferische lucht tussen de huidplooien. Hierdoor ontstaat er een plasmawolkje. Met dit plasmawolkje kun je onder de pijngrens en op gecontroleerde wijze overtollige huid verwijderen. Met deze behandeling worden zeer natuurlijke en verbluffende resultaten behaald! Onder andere het uitvoeren van een ooglift, verminderen van (frons)rimpels en behandelen van pigmentvlekken.

Een plasmabehandeling is voor iedereen die fijne lijntjes, maar ook diepere rimpels in het gezicht op zachtaardige wijze blijvend wil verwijderen.

Voordelen

Een plasmabehandeling kent vele voordelen ten opzichte van een chirurgische facelift of het gebruik van fillers. De behandeling is non-invasief, dat wil zeggen er wordt niet in de huid gespoten of gesneden. Daarnaast is de behandeling geheel zonder littekenvorming. Ook ontstaan er geen bloeduitstortingen na afloop. Er is geen infectiegevaar. Slechts een lichte lokale verdoving is benodigd en geen algehele anesthesie. De behandeling neemt per gebied slechts enkele minuten in beslag. Er is geen hersteltijd – je kunt vrijwel meteen je dagelijks bezigheden weer hervatten. Daarnaast is het effect direct zichtbaar en er is een langdurig resultaat na slechts 1 behandeling.

Het resultaat

De huid is aanzienlijk strakker, de fibroblast zorgt voor een snelle en litteken vrije genezing, de elasticiteit van de huid is verbeterd. Naast de behandeling van een strakkere huid is de Plasmapen ook bruikbaar voor het verwijderen/verminderen van pigmentvlekken.

Met name rond de ogen zijn de resultaten zeer goed waardoor een natuurlijke ooglid-lifting mogelijk is. Zowel het boven ooglid als de zone onder het oog, is goed te behandelen. Indien er overmatig vetweefsel aanwezig is, zal dit eerst bekeken worden.

Naast de ooglid-behandeling kun je rimpels, kraaienpootjes, plooien en overtollige en verslapte huid op de verschillende zones behandelen.

Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft, hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn, dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langdurig. Maar omdat de behandeling nog niet zo heel lang bestaat, is nog lastig te vermelden hoe lang het resultaat exact aanhoudt. Na 1 behandeling is het resultaat al zeer goed zichtbaar. Daarnaast heeft de behandeling ook nog een doorwerkend effect. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog 6-8 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar.

Fibroblasting is een van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering. Door de grote vraag en vele voordelen is dit een uitermate geschikte behandeling om aan te bieden in je salon.

Ook na de cursus kan je, indien nodig, rekenen op de steun van BeautyLink.

 

Heb je vragen over deze cursus? Neem dan gerust contact met ons op. 

Praktische informatie

Starttijd: 10:00
Eindtijd: 16:00
Aantal weken: 1
1 x per week
Theorie
 • Huidanalyse
 • Oppervlakte reiniging
 • Hygiëne GGD richtlijnen
 • Instellen fibroblastingpen
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Natuurkundige eigenschappen van plasma
 • Pijnmanagement en verdoving
 • facelifting: onderooglidcorrectie, bovenooglidcorrectie, wenkbrauwlifting en mondhoeklifting
 • huidverstrakking / overtollige huidverwijdering bij oa nek / hals, kaaklijn, kin, oogleden, wallen, kraaienpootjes, rokerlijntjes/rimpels bovenlip
 • pigmentvlekken verwijderen en andere huidoneffenheden, zoals ouderdomsvlekken, zwangerschapsvlekken, acne
 • fijne rimpeltjes verwijderen (frons, bovenlip rimpeltjes, kraaienpootjes)
 • behandelen van huidaandoeningen, zoals fibroompjes  en kleine tatoeages verwijderen
 • littekenvermindering
 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Dermatologie
 • Product en materiaalkennis
Praktijk
 • Na het theoretische gedeelte zul je alles wat je hebt geleerd in praktijk brengen

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van BeautyLink als erkend leerbedrijf

Voorkennis

Voor deze training heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Trainingsniveau

Het niveau van de cursus staat gelijk aan een MBO opleiding

Lunch

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee