Mesotherapie: Haar meso therapie cursus

Mesotherapie: Haar mesotherapie cursus

€445,00

Cursusdagen:

Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Cursus informatie

De cursus is inclusief: materiaal en producten, opleidingsboek en intakeformulier en informatiepakket voor de klant.

Handig om te weten: De cursus begint om 10.00u, om op tijd te kunnen beginnen vragen wij je 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Voor deze cursus vragen we je om 1 model mee te nemen.

Let op: voor deze cursus moet je in het bezit zijn van een BIG-registratie.

Tijdens deze cursus leer je alles over de Mesogun Hydro. Na de cursus kun je een Haar Mesotherapie behandeling uitvoeren en kun je een persoonlijk behandelplan samenstellen voor jouw klanten. Verder leer je alles over de behandelmogelijkheden, het wondgenezingsproces, contra-indicaties, naaldlengtes en cosmetische en medische naalden. Bij de behandeling krijg je tevens te maken met bloedcirculatie en opname van nutriënten in haarcellen. Tijdens deze cursus komen deze onderwerpen aan bod. Kortom, je leert alles wat je moet weten over de mesotherapie zodat je op een veilige en verantwoorde manier klanten kunt helpen naar de mooiste resultaten.

Mesotherapie is een effectieve behandeling tegen haarverlies. Met behulp van een mesogun wordt een serie van micro-injecties in de hoofdhuid gebracht, net onder de opperhuid. Het resultaat is dikker en steviger haar. De therapie heeft een dubbele werking. Haaruitval wordt gestabiliseerd en bestaand haar wordt sterker gemaakt.

Haar mesotherapie stimuleert de inactieve fibroblasten, verbeterd de doorbloeding en zorgt dat de juiste peptiden de haarfollikels stimuleren. De slechte stoffen die de haargroei blokkeren worden geneutraliseerd. De goede stoffen worden op hun beurt juist weer gestimuleerd. De behandeling dient herhaald te worden. Gemiddeld 4 tot 6 keer. Het resultaat is een toename van de haargroei tot 30%.

Een ideale behandeling om mee uit te breiden in je beautysalon of kapsalon!

Het apparaat

Voor de behandeling wordt gewerkt met de Mesogun Hydro. Het apparaat brengt hyaluronzuur in de huid aan op zowel een non-cross-linked als een cross-linked manier. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en precies in gebruik. De mesogun kan door middel van negatieve tegendruk, op twee manieren worden ingezet (met naaldmodules van 1, 5 of 9 stuks). Bij het injecteren van fillers kun je de hoek van de mesogun ten opzichte van de huid aanpassen. Het apparaat is bruikbaar voor boosters, fillers en vetoplossende injectables. Injectiediepte, doses, snelheid en zuigintensiteit kan worden versteld.

Ook na de cursus kan je, indien nodig, rekenen op de steun van BeautyLink.

 

Heb je vragen over deze cursus? Neem dan gerust contact met ons op. 

Praktische informatie

Starttijd: 10:00
Eindtijd: 15:00
Aantal weken: 1
1 x per week
Theorie
  • Scalpel analyse, reiniging hoofdhuid, hydratatie en huid-haarverbetering, behandelplan opstellen, indicaties en contra-indicaties;
  • Product en materiaalkennis, anatomie, dermatologie, fysiologie en hygiëne;
  • Toepassen van haar fillers, injectietechniek mesogun, naaldkeuze en toepassing naald.
Praktijk
  • Na het theoretische gedeelte, zul je alles wat je hebt geleerd in praktijk brengen.

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van BeautyLink als erkend leerbedrijf

Voorkennis

Voor deze training heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Trainingsniveau

Het niveau van de cursus staat gelijk aan een MBO opleiding

Lunch

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee