Meester in het maken van wenkbrauwen permanente make-up

PMU expert

€2177,00

Cursusdagen:

Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Cursus informatie

De cursus is inclusief: materiaal, producten, opleidingsboek, intake formulier en informatiepakket voor de klant.

Handig om te weten: de cursus begint om 10.00 uur, om op tijd te kunnen beginnen vragen wij je 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Voor deze cursus vragen we je om 4 modellen mee te nemen.

 

 

Permanente make-up wordt steeds populairder binnen de beauty branche. Dit vanwege de nieuwe geavanceerde manuele techniek, waarmee een veel zachter en subtieler effect wordt bereikt, dan met voorgaande technieken. Onze opleiding PMU Expert (wenkbrauwen) leidt je op tot een ware expert in diverse permanente make-up technieken. Met het diploma PMU Expert kun je aantonen dat je goed bent opgeleid voor het plaatsen van PMU. Je wordt tijdens elke module begeleid door een ervaren PMU expert en je gaat uitgebreid onder begeleiding de technieken oefenen, zowel op latex als op een model. Na afloop ben je in staat om je klanten goed te adviseren en om op professionele wijze stijlvolle PMU te plaatsen.

Hairstroke techniek

Bij deze techniek worden er fijne streepjes in de huid gekrast in de kleur en vorm van haartjes. Het onderscheid met echte haartjes is lastig te zien. Bij alleen hairstroke-wenkbrauwen is de wenkbrauw licht doorschijnend doordat tussen de strokes de huid nog te zien is.

3D (nano)techniek

Deze techniek lijkt op de hairstroke-techniek, alleen de kortere hairstrokes worden dichter op elkaar gezet. Ook wordt er gewerkt met een fijnere naald. Waar nodig worden de strokes dicht bij elkaar of juist wat verder uit elkaar als het lichter of donkerder moet worden. Dit is een goede manier om een wenkbrauw perfect te krijgen.

Schaduw techniek
Deze techniek valt onder te verdelen in de ombré techniek en powder brows. Bij deze methode wordt het kleurpigment in de huid geplaatst. Zo ontstaat er een soort schaduw onder de eigen wenkbrauw. Hiermee kan ook van licht naar donker gewerkt worden, de zogeheten ombre techniek. De powder brows lijkt heel veel op de ombre brows. Bij de powder brows loopt de schaduw vanaf het uiteinde naar binnen. Het lijkt als het ware alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd.

 

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus. Je hoeft geen ervaren schoonheidsspecialiste te zijn of over speciale voorkennis te beschikken om deze techniek aan te leren.

Ook na de cursus kan je, indien nodig, rekenen op de steun van BeautyLink.

 

Heb je vragen over deze cursus? Neem dan gerust contact met ons op

Praktische informatie

Starttijd: 10:00
Eindtijd: 16:00
Aantal weken: 1
1 x per week
Theorie
 • Informatie permanente make up
 • Introductie Ombré powder brows
 • Nederlandse hygiënerichtlijnen
 • Kleurenleer
 • Informatie over verschillende pigmenten
 • Anatomie van de huid
 • Browmapping
 • Uitleg over PMU apparaat
 • Uitleg over naaldsoorten
Praktijk
 • Powder brows oefenen op latex
 • Na het theoretische gedeelte zul je alles wat je hebt geleerd in praktijk brengen

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van BeautyLink als erkend leerbedrijf

Voorkennis

Voor deze training heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Trainingsniveau

Het niveau van de cursus staat gelijk aan een MBO opleiding

Lunch

De cursus is inclusief lunch, koffie en thee